aflevering 70 – Rewind Pendant

De Gadgetman en de Minimalist bespreken de gadget Rewind Pendant. De Rewind Pendant is een nieuwe wearable die alles wat je hoort en zegt, op kan nemen en vervolgens kan opslaan als audio en/of tekst. Op een later tijdstip kun je terug in de tijd, met behulp van A.I., om je herinneringen te bevestigen, of ontkrachten.

De Rewind Pendant doet denken aan de Black Mirror-aflevering “The Entire History of You”. In deze aflevering heeft iedereen een chip in zijn oor waarmee ze hun herinneringen kunnen terugkijken. Dit lijkt een geweldige manier om je leven te herinneren, maar het leidt ook tot problemen. Mensen worden te kritisch over hun eigen herinneringen en gaan elkaar beschuldigen van liegen. De Rewind Pendant zou hetzelfde soort problemen kunnen veroorzaken.