aflevering 35 — ET Phones HiHome

HiHome Smart Strip WPS-4UEM

Een HiHome Smart Strip ( WPS-4UEM) met vier stopcontacten en drie USB oplaadpoorten, waarbij je ieder stopcontact apart aan en uit kunt zetten is natuurlijk handig. Maar is het ook veilig op je interne netwerk ?

Hoe kan het zijn dat de telefoon app vanuit heel de wereld met het stekkerblok kan communiceren ?
Introduceren we daarmee geen grote veiligheidsrisico’s voor je andere apparaten op het netwerk, zoals je laptops, telefoons en printer ?

Is deze chinese E.T. niet stiekem naar huis aan het bellen ? en wat is dit apparaat allemaal aan het uitvreten op je interne netwerk ? De Minimalist heeft de netwerk analyse apparatuur afgestopt en onderzocht wie met wie praat. Wil je weten hoe het zit ? en of het veilig genoeg is ? luister dan naar deze aflevering.